Megaliți & microlițiNazca Nasca

Contrar cunoașterii comune, care confundă principalul popularizat cu inițiatorul (omul cu ideea), interpretarea geoglifelor de la Nazca în cheie paleoastronautică nu a pornit de la elvețianul Erich von Däniken. A fost lansată cu mulți ani înainte de James (Jim) W. Moseley (1931-2012), o figură legendară a ufologiei americane.

Articolul1 său din ”Fate Magazine” (1955) a declanșat o serie de înlănțuiri cu reverberări neprevăzute. Dar toate la timpul lor.

Deocamdată articolul în facsimil și cele trei fraze-cheie:

 

 

  • Așa cum a fost menționat, mărimea impresionantă a acestor linii și figuri le face în mod categoric vizibile și pline de înțeles doar din aer”;
  • Cercetătorul imparțial al ruinelor de la Nazca este forțat să considere posibilitatea ca acei oameni vechi, primitivi așa cum ar fi fost din anumite puncte de vedere, au avut mijloace de deplasare prin aer”;
  • Sau mai degrabă, incapabili să zboare ei înșiși, au construit acele marcaje uriașe ca semnale pentru vizitatorii inter-planetari sau pentru o rasă avansată terestră care i-a vizitat ocazional”.

 

Notă: 1James W. Moseley – ”Peruvian desert map for saucers?” în ”Fate Magazine”,  octombrie 1955, pg. 28-33.