OZNTopor

Pe Forumul RUFON există un chibiț, alx, care în lipsă de realizări în domeniu, prestează ca moderator. Până aici nimic special; trăim în România și știm cu toții în ce măsură incompetentul și incompetența sunt obiecte de venerație.

Acest domn, alx, se laudă oricui este dispus să-l asculte – și asta se întâmplă mai ales în mediul lui din ce în ce mai depopulat, Forumul RUFON – că el este singura persoană care a făcut un interviu cu pădurarul de la Hoia-Baciu. Pădurea de lângă Cluj.

Afirmațiile lui alx sunt un amestec de adevăr și baliverne, provenite și din lipsa de documentare adecvată, dar mai ales din băgătoria în seamă pe care acesta o practică cu un insucces teribil. Să vedem faptele:

În primul rând, nu se poate nega că alx are pe undeva dreptate: rarisim ”cercetătorii” pădurii au apelat și la opiniile avizate ale pădurarilor de acolo. Explicația este simplă: majoritatea celor care o ard prin pădure au o ”agendă” și ce rost ar avea să le-o strice adevărul. Mai bine lipsă!

În al doilea rând, interviul video realizat de alx cu pădurarul Oneț, este o reușită parțială prin întindere și paleta de subiecte abordate. Din păcate, slaba documentare a intervievatorului aruncă o umbră asupra credibilității Dlui. Oneț (decedat între timp).

 

(selecție din interviul realizat de alx. Întregul material, din două părți, poate fi urmărit pe Youtube)

 

Astfel încât nu vom ști niciodată dacă acesta avea o amnezie de moment sau mințea cu bună știință. Pentru că, … interviuri au mai fost. Noi am găsit două, dar probabil sunt mai multe. Și nu doar cu el, ci și cu ceilalți pădurari.

      • Viorel Patrichi și Mihail Lechkun – ”Pădurea Hoia-Baciu. Zonă malefică sau legendă vie?”, în ”România Liberă”, luni 25 martie 1996, pg. 5. Alături de alții, sunt citați tehnicianul Ioan Sârbu, fostul pădurar Oneț și pădurarul Radu Pop, de la OS Cluj.
(click pentru a vizualiza imaginile la rezoluția completă)

RL 1996 Pădurea Hoia-Baciu

      • Dana Dumitrache – ”Pădurea Baciu e o bază extaterestră?”, în ”Revista Fenomenelor Paranormale”, an II, nr. 49 (96)/ 29 noi. 1996, pg. 8-9. Este citat pădurarul Radu Pop.

RFP 1996 - Pădurea Hoia-Baciu

Dacă până și Revista Fenomenelor Paranormale a discutat cu pădurarii, este lesne de priceput pe ce coclauri ai minții se avântă distinsul Domn alx

Lăsăm cititorii terramirabilis.ro să parcurgă materialele și să decidă singuri dacă alx sau Pădurarul Oneț sunt credibili au ba. Un subtitlu potrivit ar fi fost: Cum să ratezi un interviu și să compromiți un om cumsecade. Îi lăsăm în compania unei fotografii a lui Oneț, luată din presa vremii, deși nimeni nu l-a întrebat niciodată nimic până la alx

 

Pădurarul Oneț Hoia-Baciu, cel care nu a fost întrebat de nimeni, niciodată, nimic

Felicitări, alx, ești cel mai bun!

Un comentariu

Comments are closed.