T.R.E.I.

Acest trovant deosebit, de dimensiuni medii, se află amplasat în spaţiul verde din faţa sediului Băncii Comerciale Carpatica, în centrul oraşului Pătârlagele, județul Buzău.

 

Trovant-statuie în Pătârlagele (BZ)

 

Se remarcă mulţimea de forme abstracte ce ies la iveală dacă-l privim din unghiuri diferite de viză. Nouă ni se pare o idee bună folosirea în decoraţia urbană a acestor creaţii ale naturii, atât din punct de vedere estetic, cât şi sub raportul costurilor implicate.

Nu trebuie să consideraţi soluţia aplicabilă doar în oraşele mici. La Cluj s-a amenajat o frumoasă fântână cu trovanţi, asupra căreia vom reveni.

 

Un comentariu

  1. Intr-adevar este o opera de Arta Naturala deosebit de frumoasa. Eu nu stiu dc., dar am fost in inima atinsa de ce emite, imi vine sa ii spun “Arta Nativa”…. Nu stiu sa fie nascut de vre-o entitate ca ii pot spune astfel, dar parca imi comunica el aceasta; nu ma mir, cand priveam coltii de stanca, nu simteam nimic, adica ceva ce ma facea sa plec iute din fata foto cu ei; se pare ca au simtit si ei asta, acum percep iubirea lor, uneori ii si salut gandindu-ma ca sunt locuiti de spiritele strabunilor, le dau iubire si, poate asa a inceput o relatie cu piatra ce initial nu imi comunica nimic, apoi nus dc se schimba relatia: primesc iubire. Oi fi meritandu-o oare? Mi-ar placea sa fie pe bune: pe merit iubirea stancilor, a piscurilor. Pe dl (aparent) obiect, corect cred ca e pe dna entitate, eu am gasit-o splendida, adica aceasta am trait eu, acest sentiment emis de trovant, eu l-am captat uitandu-ma la el. Acum… sa fie ceea ce doreste el sa ne comunice, percep o fma cu o forta usor masculina, trairea aceasta ce se traduieste sa ne-o ofere fara glas, se pare ca ceea ce ar dori sa ne faca sa traim ar fi trairi frumoase, ce-s sentimente de el produse in interiorul nostru…. Cred ca are destul timp sa se concentreze ca sa poata transmite oamenilor, percep ca ii observa, ii simte, le percepe ritmul diferit si, a reusit sa emita catre noi in … ritmul nostru! Asta da performanta pt un lent cum ar trebui sa fie un trovant. Si, remarcabila intentia lui de a ne oferi trairi pozitive. Poate nu degeaba au facut si la Cluj acea fantana cu trovanti si in mod cert au fost “sugestionati” chiar de ei trovantii ce vor sa fie intre oameni acum… Sa creasca mai iute? Invata mai multe? Comunica cu semenii lor si pot invata cu totii deodata mai multe? Un lucru e cert, aceasta e unica modalitate de a comunica cu noi, o fac, utilizeaza “ecuatia” Iubirii, sentimentele prin care ajung la noi, minunat insa ca le folosesc pe cele din partea Luminii, cred ca cresc cu … iubire? Sa capteze Iubirea de Sus emisa si ne-o redistribuie noua? O ansa in Cercul Lui Solomon ar fi utila sa ne dea certete…Emitem si noi iubire inapoi trovantului si tuturor prin intermediul acestuia…Ce dragut! Chiar frumos ! sa doreasca trovantii tovarasia noastra…

Comments are closed.