Dacia preistorică și istorică

Amicul nostru George Liviu Teleaocă ne-a trimis un material polemic, pe care ne-a rugat să-l publicăm. Executăm, Să trăiți!

 

 

”Dacopatia” este un concept avorton, redundant, scos la înaintare de Dan Alexe dintr-o dorință neostroită de originalitate cu orice preț.

Asta nu înseamnă în mod necesar că dl. Teleoacă are dreptate. Pentru că are și n-are (discuția e lungă și nuanțele complexe). Părerea noastră despre daci, dacomani și dacomanie a fost exprimată aici și aici. Nu revenim, pentru că n-are rost.

Dan Alexe a luat în șuriu și a umplut de cerneală o întreagă galerie de figuri ale istoriei și culturii naționale. Reacțiile au fost palide sau inexistente. A fost nevoie să-l împungă – pe foarte bună dreptate! – pe un tablagiu feisbucar ca să-și pună lumea-n cap și să umple depozitele NATO de carne autohtonă. Unora le-ar putea stârni mirare. Adevărul e că în Liga 1 sunt rare diferențele de scor înregistrate în Liga a 5-a.

Azi promovăm cultura ultras a galeriei digitale, mâine argumentul cultural al capului în gură. În ritmul ăsta, nu va dura mult până când cineva va ”trage piedica de la Browning” (aici).