Misterele BucegilorPareindolia nori

În publicația ”OMU”, Tudor Diaconu ventilează (ipo)teza prezenței unei scrieri pe Sfinx. Pe frontispiciul (headerul) publicației și în interiorul unor articole tematice:

 

 

Nu ne vom opri în cele ce urmează asupra afirmațiilor hazardate ale Moșului din Pitești. Pe de o parte, ele ne plictisesc; pe de altă parte există restricții legale în România privind practicarea fără drept a unei profesii (în speța de față, psihiatria).

Dorim însă să prezentăm istoria așa-zisei ”scrieri” de pe Sfinx și a ”descoperitorului” ei – sculptorul Constantin Iordache. Situația este și mai complicată: Diaconu folosește ”amestecat” (nu scuturat, adică pe invers!) cel puțin încă două surse, în fapt datele (care nu coincid) obținute de persoane diferite.

Deoarece, probabil că ați priceput deja, Moșul doar a ”descifrat”, nu a descoperit nimic. Problema reală și babană este dacă avea într-adevăr ce să descifreze!

 

 

 • Pareindolia nori
  ”Scrierea” de pe Sfinxul din Bucegi (I)
  by
  În publicația ”OMU”, Tudor Diaconu ventilează (ipo)teza prezenței unei scrieri pe Sfinx. Pe frontispiciul (headerul)...
 • ”Scrierea” de pe Sfinxul din Bucegi (II)
  by
  În articolul ”Sfinxii din Carpați”, sculptorului Constantin Iordache face o interesantă afirmație: ”Referindu-ne din nou...