Tăblițele ”de la Sinaia”

Anumite rețineri justificate, dar și dificultăți tehnice în prezent depășite, ne-au oprit să prezentăm public planșele foto ale corpusului Tăblițelor ”de la Sinaia”.

O facem acum, începând cu cele de la Muzeul de Antichități, realizate de dl. Cătălin Nicolae, de la Fototeca IAB. 4,87 gigabiți, fără watermark (știți cum e și cine sunt ăia de-și scriu numele pe garduri, nu?), fără mecle și dejte (îi știți și pe anonimii care se folosesc de aceste artefacte ca să-și facă personal branding!), fără rezoluții microscopice, supărătoare la ochi și inutile studiului.

Inițiativa noastră este și un efort de a demonta zvonistica perversă care acuză gratuit unele instituții de ”ocultare” și alte năzdrăvănii. Ironic, dar complet previzibil, chiar trompetele stridente ale acestor neadevăruri restricționează accesul la documente care ar limpezi multe neclarități. Cui prodest? Quid prodest?

 

 

Situația de la IAB a fost discutată aici. Pentru indexare am folosit numerotarea Romalo, urmată de nr. de inventar IAB. Formula pur convențională și nefericită ”Măn. Sinaia Inv. __” nu trebuie înțeleasă ca o dovadă sau ”recunoaștere” a provenienței.