OZN

Deşi nu a existat nicio intenţie a-l jigni cu ceva, pe Dl. Gheorghiţă l-a deranjat formularea ”amatorism”. Repetăm, ştiind că Domnia-Sa are capacitatea de înţelegere mult diminuată: nu-l vizam deloc pe el. Totuşi, agitaţia domnului de la Iaşi ne-a atras atenţia, putând chiar dovedi în prezent că este un amator. De fapt, chiar mai jos decât atât: un închipuit balivernist care-şi păcăleşte grosier cititorii de bună credinţă.

Dăm un exemplu din cartea sa ”cu tente scientizate” ”Taine primordiale (Florin Gheorghiţă, Ed. Junimea, Iaşi, 2012).

 

Florin Gheorghiţă - Taine Primordiale (2012)

Ca să vedeţi cum se leagă toate lucrurile pe lumea asta, cităm de la pag. 140:

”Există totuşi unii cercetători amatori care au făcut încercări de trezire a interesului celor cu răspunderi în acest domeniu, cât şi a publicului doritor de eliminare a enigmelor prin cunoaştere. Aceştia au introdus pe Internet nu numai o altă cazuistică a descoperirilor de schelete din ţara noastră, ci chiar şi documente fotografice convingătoare. De exemplu, în site-ul Civilizaţia uriaşilor au fost prezentate următoarele descoperiri: […]
– La Scăieni-Buzău, la amenajarea unei livezi, în anii 1982-1984 a fost descoperită o necropolă a unor fiinţe umane care aveau peste trei metri înălţime; două schelete au fost trimise la un muzeu din Bucureşti, dar lumea nu ştie nimic despre acestea. Cercetătorul Vasile Rudan, însoţit de ziarişti, au constatat atunci realitatea şi importanţa acestui sit paleoantropologic, dar care ulterior nu a mai fost cercetat de nimeni.
Persoanele care au văzut astfel de schelete, sau măcar înregistrări fotografice ale unor asemenea descoperiri, au fost efectiv impresionate. Cercetătorul V. Rudan, care a investigat multe taine arhaice în munţii Buzăului – şi nu numai acolo -, introducând pe Internet anumite descrieri ale necropolei de la Scăieni, a anexat şi două imagini foarte sugestive pentru atare realităţi, provenite însă din alte situri (fig. 18 şi fig. 19)

Hai să numărăm greşelile împreună:

    • Nu există site-ul ”Civilizaţia uriaşilor”. Este vorba de o colecţie de articole de pe octogonul.ro. Autorul e un complilator stângaci şi nici pe departe un cercetător. Documentele fotografice sunt falsuri ordinare, (re)cunoscute ca atare. (4 greşeli);
    • Amenajarea livezii de la Scăieni a avut loc în altă plajă temporară. Nici vorbă de schelete de 3 metri. Nici vorbă de două schelete trimise la Bucureşti. Rudan Vasile, care nu e deloc cercetător, s-a deplasat însoţit de o singură ziaristă, Adina Mutăr şi n-au constatat nimic. Doar că ploua afară, dacă asta vă satisface întrucâtva. (6 greşeli);
    • Din nou cercetătorul Rudan Vasile, care nu este cercetător. Cele două imagini sunt falsuri ordinare, ”debunked a long time ago”. (2 greşeli).

Domnule Florin Gheorghiţă, dacă în 21 de rânduri de carte se găsesc la prima strigare 12 greşeli flagrante, daţi-ne voie să vă considerăm şi (re)considerăm un profesionist veritabil. Eşti cel mai bun, Florine!

L.E. Când postam aceste rânduri, ne-a sărit în ochi relaţia 21-12. Ieşeanul nostru o fi şi vreun numerolog, un ocultist ceva. Cine mai ştie?

 

 

 • Florin Gheorghiţă – Portretul ”farfuristului” la bătrâneţe (I)
  by
  Urmând calea ocultiştilor din sec. XVIII şi XIX, nici noi nu credem în Spiritism. Mare...
 • Florin Gheorghiţă – Portretul “farfuristului” la bătrâneţe (II)
  by
  De câteva zile este pe piaţă, proaspăt ieşită din rotativa tiparului, noua noastră carte: ”România...
 • Florin Gheorghiţă – Portretul “farfuristului” la bătrâneţe (III)
  by
  Peroraţiile Domnului Gheorghiţă Florin, din Iaşi N.n. Reproducem integral misiva d-lui Gheorghiţă (chiar şi greşelile...
 • Florin Gheorghiţă – Portretul “farfuristului” la bătrâneţe (IV)
  by
  Prezentăm o nouă misivă a Dlui. Florin Gheorghiţă din Iaşi: în fapt o jalnică delaţiune...
 • Florin Gheorghiţă – Portretul ”farfuristului” la bătrâneţe (V)
  by
  Deşi nu a existat nicio intenţie a-l jigni cu ceva, pe Dl. Gheorghiţă l-a deranjat...