OZN

În iulie 1996 în satul reședință de comună Cerțești (jud. GL) au avut loc o serie de evenimente neobișnuite, ”atestate”  și comercializate ulterior sub titulatura de ”întâlnire de gradul III”. Reunind principalele arhive documentare privitoare la subiect și revenind la ”locul faptelor” după un sfert de secol, vă prezentăm opinii proaspete despre întâmplări vechi.

***

Ufologii la Cerțești. Unde vom vedea că pe banii TVR s-au făcut două deplasări, pe 5 și 12 august 1996. În câteva ore avute la dispoziție,  ”investigațiile ” s-au făcut parțial (= ”din părți”).

Pe bună dreptate, Simona Micăluș, prietenă și corespondentă a ufologului Turcu, se întreabă:

1. Cine a condus de fapt ancheta cazului? 2. Care a fost metodologia urmată pentru anchetarea a ceea ce pare a fi cel mai reprezentativ caz de întâlnire de grad III -OZN din România ? S-a stors absolut toată informația disponibilă ? Și nu ma refer aici la aspectul cantitativ, cât la cel calitativ!(Scrisoare Simona Miclăuș –› CNT, 22.08.1996)

Răspunsul vine indirect, din volum. Turcu:

Astfel, în dimineața zilei de luni, 5 august 1996, eram la poarta TVR, iar în jurul orei 9, plecam patru inși (Mihai Bădescu, un operator TV, șoferul și eu) cu o mașină de serviciu spre Galați. Aveam să sosim în frumosul oraș de la Dunăre, imediat după orele prânzului. (…) Când am sosit noi acolo, în după-amiaza zilei de 5-august, vâlva se mai potolise puțin. (…) După o zi agitată, în seara aceea ne-am întors cu toții la Galați” (CNT – ”OZN- maxim interes”, pg. 118, 120, 126);

Astfel, în dimineața zilei de luni, 12 august 1996, eram din nou la poarta TVR. (…) am plecat cu toții direct spre Cerțești pe o rută mai scurtă, pe la Tecuci, fără a mai trece prin Galați. (…) La Cerțești s-a filmat în dupăamiaza acelei zile (…) Din toate filmările făcute în doua tranșe a mai multe ore fiecare, a rezultat o emisiune de 50 de minute, transmisă pe postul național TVR în seara zilei de miercuri, 21 august 1996, la o oră de maximă audiență și – cum era și firesc – s-a bucurat de un enorm interes” (CNT – ”OZN- maxim interes”, pg. 132-133).

Frumos. Elegant. Cât de cât.

Cât de cât.

 

Emisiunea TVR realizată la Cerțești în august 1996 (varianta completă) a fost digitalizată în cadrul C.I.D. după copia pe casetă VHS aflatî în Fondul documentar Călin N. Turcu și poate fi vizionată aici. O descriere amănunțită a faptelor de arme, găsiți aici și aici. N-are niciun rost să dublăm aiurea.

 

 

 • OZN-ul de la Cerțești și ”șmecheriții” (I)
  by
  În iulie 1996 în satul reședință de comună Cerțești (jud. GL) au avut loc o...
 • OZN-ul de la Cerțești și ”șmecheriții” (II)
  by
  În iulie 1996 în satul reședință de comună Cerțești (jud. GL) au avut loc o...
 • OZN-ul de la Cerțești și ”șmecheriții” (III)
  by
  În iulie 1996 în satul reședință de comună Cerțești (jud. GL) au avut loc o...
 • OZN-ul de la Cerțești și ”șmecheriții” (IV)
  by
  În iulie 1996 în satul reședință de comună Cerțești (jud. GL) au avut loc o...