J. B.Gândaci

A început anul doi zero doi zero și băieții de la AA vin cu noutăți… ponosite. Ne-a trimis un prieten promo-ul – ”UFO Artifact Found Next to Dinosaur Bones (Season 12)”. Așadar, pentru Däniken&Co. mastodonții erau… dinozauri. Adevăraaat!

 

 

”Toate-s vechi”: greșeala comună a anului descoperirii (1973, nu 1974), povestea cu inginerul aeronautic fără identitate, provenită de la F. Gheorghiță, …

Dar nu se poate reproșa nimic găștii de bișnițari culturali (pă mistere) de la AA. Scopul lor e să facă bani pe spinarea credulilor imbecilizați de consumerism și-și fac bine treaba. Principala vinovăție o poartă publicul lor, îmbăloșat după astfel de răstălmăciri ordinare. Gândacii la care face referire #gândaci.

În ceea ce ne privește, am arătat (aici și aici) că există în speță multiple elemente trecute cu vederea. Le-am căutat într-o perioadă în care nu înțelesesem adevăratul scop al producțiilor de gen, acela de a mângâia gândacii pe antene, vorbindu-le despre splendoarea, puterea, geniul și măreția lor:

Ni s-a ascuns propria splendoare, ni s-a răpit puterea, ne-am ignorat geniul, devenind inconștienți de adevărata noastră putere și măreție. Dar toate astea sunt pe cale să se schimbe!” (Foster Gamble, via jurnalparanormal.ro).