Uncategorised

(sistematizare în construcție)

 

PIONIERI ȘI CERCETĂTORI AUTOHTONI (ordonați alfabetic)

TEORETICIENI

SISTEMA MEGALITICĂ. Semnificaţia amănuntului. Patimile lui Chopin pe crestele Bucegilor.

MEGALIȚI, PALEOASTRONAUTICĂ, CURENȚI TELURICI ȘI OZN. Victor Kernbach (1968) – Paleoastronautică și sculpturi megalitice. Michaela Orescu – Megaliți și OZN-uri

AUGUMENTARE ȘI SCULPTURI MODERNE. Sculptând muntele: (I) Alexandru și Dinocrate; (II) Propunerea lui Borza Alexandru. Augumentarea realității megalitice. Statuia lui Decebal din Golful Mraconia (MH).

MICROLIȚI. Interviu cu Brâncuși. Întrebări și răspunsuri. Trovanții de la Brebu I, II, III.

PIETRE CU SEMNE ȘI SCRIERI. Caligrafia naturii … pe Penteleu. ”Scrierea” de pe Sfinxul din Bucegi I și II. Rozeta Sfinxului din Bucegi. Piatra Corbului (Bicaz) – urme în piatră . Elisova – Necropole, megaliți, idoli, hieroglife.

PIETRE ÎNCREȘTINATE. Piatră ”creştinată” la Nucu – Buzău. Trovant creştinat (zona Brebu, PH)

ARHIVE MEGALITICE, FOTOGRAFII ȘI LOCAȚII

ADÂNCIRI, CERCETĂRI DE TEREN ȘI ALTELE. Stânca celor șapte înțelepți (Ciucaș) I, II și III. Moșul și Babele de la Porțile de Fier (serial). Fantome megalitice în Gorj (serial). Buha de la Săcelu (serial). Oborul Jidovilor – O incintă megalitică? (serial). Chip de piatră la Rucăr (AG). Piatra cu capac (Hârșova, CT). Valea cu Țeapă (Rucăr, AG). Pietrele Fetii (Neculele, VN). Stânca Urlătoarea Șoșoacii (Cetățeni, AG).