Uncategorised

Răspuns unor ”reclamații”.

 

PIONIERI ȘI CERCETĂTORI AUTOHTONI (ordonați alfabetic)

 

TEORETICIENI

 

CONSTRUCȚIA POVEȘTII.

 

SISTEMA MEGALITICĂ. Semnificaţia amănuntului. Extrapolarea ignoranței – greșeală fundamentală.

 

MEGALIȚI, PALEOASTRONAUTICĂ, CURENȚI TELURICI ȘI OZN. – aici.

 

AUGUMENTARE ȘI SCULPTURI MODERNE. Sculptând muntele: (I) Alexandru și Dinocrate; (II) Propunerea lui Borza Alexandru. Augumentarea realității megalitice. Statuia lui Decebal din Golful Mraconia (MH).

 

MICROLIȚI. Interviu cu Brâncuși. Întrebări și răspunsuri. Trovanții de la Brebu I, II, III. Ghișeul de obiecte pierdute: ”Sfinxul de la Pietreni” (CT).

 

PIETRE CU SEMNE ȘI SCRIERI. Caligrafia naturii pe Penteleu. Piatra Corbului (Bicaz) – urme în piatră . Elisova – Necropole, megaliți, idoli, hieroglife. N. Iorga și ”scrierea dacică” de la Pietrele Rotării (PH).

 

PIETRE ÎNCREȘTINATE. Piatră ”creştinată” la Nucu – Buzău. Trovant creştinat (zona Brebu, PH)

 

ARHIVE MEGALITICE, FOTOGRAFII ȘI LOCAȚII

 

ADÂNCIRI, CERCETĂRI DE TEREN ȘI ALTELE. Stânca celor șapte înțelepți (Ciucaș) I, II și III. Moșul și Babele de la Porțile de Fier (serial). Fantome megalitice în Gorj (serial). Buha de la Săcelu (serial). Oborul Jidovilor – O incintă megalitică? (serial). Chip de piatră la Rucăr (AG). Piatra cu capac (Hârșova, CT). Valea cu Țeapă (Rucăr, AG). Pietrele Fetii (Neculele, VN). Stânca Urlătoarea Șoșoacii (Cetățeni, AG). Lovendal (cealaltă față a monedei) – II. Megaliții familiei.